OUR FOCUS.
STUDIE EN DESIGN.

De opmaak van, in de realiteit uitvoerbare, constructieplannen voor pijpleidingen, van waterstof, C02 tot warmtenetten, is een essentiële schakel in het proces van ingenieursstudie tot realisatie on site.
De door onze modelleurs intern gedeelde kennis en ervaring in combinatie met efficiënt gebruik van geavanceerde softwaretoepassingen en een doorgedreven capaciteitsplanning zorgen ervoor, dat jouw infrastructuurproject van start gaat met een solide en nauwkeurig fundament.

Of het nu gaat om een klein- of grootschalig infrastructuurproject, ondergronds of bovengronds, onze werkwijze garandeert dat jouw toekomstige infrastructuur op de juiste locatie én volgens de vereiste specificaties kan worden gerealiseerd.

  • Jouw dossier wordt begeleid door een BITS operationeel verantwoordelijke van begin tot eind. Zo is er steeds één single point of contact i.f.v. dossieropvolging. De gevraagde uit te voeren werken worden onder de loep genomen. Vervolgens ontvang je van ons een advies gebaseerd op onze jarenlang vergaarde kennis en ervaring.

  • Op basis van de finale opdracht en het ontvangen theoretische design wordt er een inschatting gemaakt van de benodigde uitvoeringscapaciteit.
    Zo garanderen we een vlotte uitvoering, die de projectplanning van de werf als leidraad heeft.

  • De BITS operationeel verantwoordelijke is nog steeds jouw single point of contact. De vereiste uitvoeringscapaciteit wordt voorzien om het project in functie van de, in onderling overleg overeengekomen, dead line, al dan niet gefaseerd, op te leveren.

  • Een BITS landmeter komt, indien vereist, op het afgesproken tijdstip ter plaatse om de vooraf omschreven opdracht uit te voeren.
    De verwerking van de ontvangen input, de vergaarde data en de meetgegevens wordt aansluitend voltooid.

  • Bij, eventueel, een gefaseerde oplevering ontvang je digitaal de in de opdracht omschreven deliverables, van 2D CAD-plannen, 3D BIM-modellen tot as-built analyses. De BITS operationeel verantwoordelijke blijft jouw aanspreekpunt, zodat bij eventuele aanvullende opdrachten, na oplevering een continue dossieropvolging gegarandeerd is.

(Y)OUR PERSPECTIVE.
COMMUNICATIE.

Constructie van een grote buis in een gegraven greppel, met graafmachines en arbeiders op de achtergrond, zwart-wit foto.

Het studie- en modelleerwerk voor boven- en ondergrondse pijpleidingconstructies omvat een breed scala aan werkzaamheden.

Onderhandelingen voor grondverwerving
Het zoeken van gronden, welke voldoen aan de specifieke vereisten van de opdracht. Het verzamelen van
stedenbouwkundige informatie en het onderhandelen over prijs en voorwaarden.

Plaatsbeschrijving voor werken
Het gedetailleerd beschrijven van de bestaande situatie en deze bevindingen samenbrengen in een overzichtelijk verslag (tekst + foto’s), zowel voor, tussentijds tijdens en na de werken.

Opmeting bestaande toestand
Het in kaart brengen van de bestaande topografie en de hiermee verbonden kritieke punten voor het toekomstige pijpleidingtracé zoals grachten, afsluitingen en bestaande leidingen.

Risicoanalyse
Het digitaal identificeren van mogelijke knelpunten, “point spécial”, o.b.v. analyse van de beschikbare KLIP- en KLIM-data.

Proefsleuven
Het uitzetten van de inspectiesleuf en het aansluitend in kaart brengen van de bestaande ondergrondse infrastructuur ter controle van beschikbare KLIP- en KLIM-informatie .

Opmaak van constructieplannen en -modellen
Het digitaal opmaken van een
optimaal 3D-tracé voor kabels/leidingen o.b.v. opmetingen boven- en ondergronds, al dan niet in combinatie met het aanleveren van de nodige 3D-modellen i.f.v. machinesturing voor grondverzet.

Pijp- en lasboek
Het opmaken van een as-built overzicht, na uitvoering van radiografische (non-destructieve) testen, in spreadsheet formaat.

As-built metingen
De controlemeting van gerealiseerde nieuwe pijpleidingtracés ter verificatie van het design met behulp van onder andere gyroscoopmetingen in het geval van gestuurde horizontale boringen.

Van het berekenen en opmaken van constructieplannen én -modellen voor ondergrondse kabels en pijpleidingen o.b.v. topografische opmetingen tot het beheer van lasboeken bij werfuitvoering.

Bouwplaats met grote ondergrondse buizen en ladder in een geul, zwart-wit foto.

In het kader van de Europese Green Deal, een reeks beleidsinitiatieven van de Commissie-Von der Leyen met als overkoepelende doelstelling om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken, zal ondergronds vervoer door pijpleidingen (gassen en vloeistoffen), kabels (data en elektriciteit), warmtenetten en riolering, nog meer dan op heden, aan belang moeten winnen.

Onze dienstverlening, advies en ondersteuning zorgt niet alleen voor de mogelijkheid tot efficiënte uitvoering on site, maar zorgt ook voor het volgende:

Efficiëntie en tijdswinst - Aannemers en onderaannemers kunnen werken zonder onderbrekingen.
Kostenbesparing - Voorkomt, vaak dure, correcties en herwerkingen achteraf.
Kwaliteitsgarantie - Het bouwwerk kan voldoen aan de voorgestelde ontwerpeisen en technische specificaties.
Wettelijke conformiteit - Voorkomt overtredingen en vergunningsproblemen.